Enkelt med kalas

När barnen fyller år eller ska flytta upp en ring i skolan vill man gärna fira. Men jonglerar man jobb och barn kan det vara svårt att hitta tiden för att åka runt och shoppa. Då kan man istället kura ner sig i soffan med en varm dryck och plocka upp telefonen eller surfplattan. Allt går att leverera!

Budget

Börja med att göra en budget. Den brukar bli högre ju äldre barnen blir och höjs ännu mer beroende på hur stor tillställningen ska vara. Är det bara familj eller är släkt och klasskompisar inbjudna? Är det ett födelsedagskalas eller ska äldsta börja högstadiet efter sommaren? Fundera ut vad ni är beredd att betala och planera festen därefter. Det behöver inte vara påkostat för att det ska vara roligt. Här finns en artikel som talar lite med om budgetplanering. Artikeln talar inte specifik om barnkalas men råden går ändå att överföra.

Vad kan du göra själv?

Vad känner du och din partner att ni hinner göra själv? Ibland finns det inte tid att baka en tårta och då får man ringa och beställ en. Om man inte väljer att göra annorlunda och bjuda på glass och jordgubbar istället. Det är inget krav att alla festligheter ska ha en tårta! Tänker du anordna några lekar eller ska barnen får härja fritt i huset eller trädgården? Var inte rädd att be inbjudna om hjälp att styra upp festligheterna. Man kanske kan ha en fest där alla tar med sig en kaksort eller ett buffétillbehör? Eller så kanske en av klasskompisarnas föräldrar går med på att hålla i en lek för barnen. Det skadar aldrig att fråga om hjälp!

Dekorationer

Ibland är det klassiska och enkla lättast och bäst. Det är alltid festligt och roligt med ballonger. Ännu ett plus är att de inte spränger din budget så lätt. Därför kan det vara kul att köpa ballonger med passande tryck eller i barnets favoritfärg. Har man tid att diska efteråt kan man värna om miljön och skippa plastmuggarna. Är det en liten finare tillställning ser det också bättre ut om man dricker ur riktiga glas. Ta gärna in lite vildblommor och ris för att dekorera bord och ljuskronor med. Det är gratis och samtidigt får du en skön promenad som hjälper till att rensa hjärnan från feststress!