Planera barnkalas

Det kräver en hel del planering för att få till det perfekta barnkalaset. Viktigt är att mat och underhållning klaffar så att alla har roligt och får äta sig mätta.

Inbjudningar i god tid

Skicka ut inbjudningarna i god tid. Vissa tider på året föds många barn och kalasen duggar tätt. Det är ju inte så roligt om barnets bästa kompis redan är bjudet på ett annat kalas och har tackat ja. Skriv på inbjudan tydligt var och när kalaset är, när det börjar och förväntas sluta. Ett tips är att fråga på inbjudan om barnet är allergiskt mot något för att förebygga att kalaset slutar med allergibesvär.

Vad ska barnen äta

En födelsedagstårta är inget måste, men det är kul med tårta och det finns roliga dekorationer att köpa med olika teman som kan passa ditt kalas. Vill man inte bjuda på tårta fungerar alltid hamburgare eller varför inte hämtpizza. Det gör att förberedelserna blir lite enklare.

Tema med ballonger

Har du tänkt på något tema? Det finns många roliga teman för barnkalas. Sjörövare eller prinsesstema? Något många barn gillar är riktiga gasballonger. De är skojiga då de flyger runt i rummet och man måste hålla koll på dem för att de inte ska flyga upp till taket. Ballonger till barnkalas finns att köpa hos Gasballonger.se med många olika motiv och storlekar.

Dekorationer

Ballonger är även bra för att märka ut var kalaset är. Om de barn som är inbjudna inte har varit hemma hos er tidigare är det ett tips att sätta ut lite ballonger vid grinden eller dörren för att markera ”Här är det”

Lekar

Tips på sånger och lekar som hänger ihop med temat för ditt barns fest, eller bara roliga lekar ändå finns att hämta upp på internet. Många tips finns på Familjeliv.se.