Att vara förälder i juridisk mening

Visste du att vara förälder i juridisk mening innebär att du är vårdnadshavare för ett barn? Att vara våra både förälder och vårdnadshavare innebär oftast en stor lycka för många föräldrar. Men med lyckan kommer också det stora ansvaret över ett barn.

Familjelivet kan i många fall kännas påfrestande och svårt. Precis som allt annat som innebär att vara vårdnadshavare för ett barn. Vi vet hur det kan vara. Därför vill vi informera dig om att vi finns här när du behöver oss som mest.

Det är inte alltid en dans på rosor

Ibland går inte livet som planerat, och du och din familj kan hamna i en situation där ni kan behöva juridisk hjälp. Exempelvis kan det hända att du och din partner som är vårdnadshavare och innehar barn tillsammans, ej är överens om vårdnaden över ert barn. Eller är oeniga om vart barnet ska bo, med vem eller hur länge? I sådana situationer är det bästa alternativet att ta kontakt med duktiga specialister inom familjejuridik. Vi anser att du och din familj, speciellt dina barn har rätt till en trygg och rättvis lösning av den situation ni befinner er i, läs mer här.