Barnmaskerad

Ett barnkalas med maskerad är alltid en höjdare. Vi ger dig de bästa tipsen för att lyckas med just ert maskeradkalas. 

Kläderna

Ett maskeradkalas förlitar sig mest på kläderna. Diskutera fram vilket sorts kalas ni vill hålla för barnet och låt gärna barnet få vara med att bestämma. Gillar han eller hon pirater mest av allt och vill gärna ha ett piratkalas? Det är enkelt att fixa maskeradkläder till, men tänk på att alla som bjuds in kanske inte vill gå klädde som pirater och därmed tackar nej till inbjudan. Lättast är om alla få komma utklädd till vad som helst.

Köp kläderna i tid, speciellt om maskerad ska hållas nära Halloween. Leta runt på nätet efter bästa pris och kvalité. Tänk också på att barn växer väldigt snabbt så man kanske inte vill lägga ut jättemycket pengar på en maskeraddräkt som bara kan bäras i ett år.

Fika

På ett kalas är det vanligt att man bjuder på något. Det är enklast och mest uppskattat att bjuda på lite fika. Gillar barnet pirater kan man skapa ett tema på detta, även om alla barnen kommer att klä sig olika. Skaffa karamellfärg och färga muffinsfrostingen svart. Placera ut en dödskalle på bordet och dekorera med kakor runt den. Kom ihåg att fråga efter allergier när du skickar ut inbjudningskorten.

Aktiviteter

Fiskedamm är en gammal klassiker som alla barn uppskattar. Man behöver inte nödvändigtvis ge barn godis i dammen, det kan lika gärna vara små leksaksgubbar och gummor. Ska vi vara ärliga tror vi att väldigt få barn blir jätteglada över att få en frukt i fiskdammen men det går också att göra om man försöker hitta på nyttigare alternativ till barnen.

En annan klassiker är skattjakten. Är det väldigt små barn får man göra en lättare variant. Du kan ta bild på ett rum i huset och lämna som ledtråd. När alla barnen är samlade i det rummet får de en nytt kort på ett annat rum som de ska hitta. Äldre barn som kan läsa kan istället få lösa barngåtor eller följa en handritad karta över huset. Skatten spelar faktiskt inte lika stor roll som själva äventyret att hitta den, åtminstone för de äldre barnen. De mindre tappar lusten och fokus snabbare, för dem ska jakten vara kortare.

Du hittar ännu fler aktiviteter för barn i olika åldrar hos Tryggabarn.