Håll barnen aktiv och hälsosam

Barn har i regel en hel del energi i kroppen och behöver få utlopp för det på en hälsosamt sätt. Tyvärr är det lätt hänt att det många barn helst spenderar tid med håller dem stillasittande allt för stor del av dagen. Vilket betyder att det är föräldrarna som måste kliva in och ta ansvar.

Vi behöver inte gå långt tillbaka i historien för att komma till en tid då stillasittande aktiviteter för barn mer eller mindre var begränsade till att läsa böcker eller ett och annat brädspel. Men i vår moderna informationstid där internet kan erbjuda sådan stor variation av underhållning och till sådan stor mängd att ingen möjligen skulle kunna konsumera ens en bråkdel av den under sin livstid är det inte svårt att förstå varför mer fysiska aktiviteter fått en minskad roll i många barns liv.

Övervikt bland både barn och vuxna är ett växande problem i stora delar av världen men det är inte bara de som är överviktig som kan dra nytta av fysisk aktivitet. Rekommendationen för barn är minst en timme fysisk aktivitet med medelhög intensitet varje dag. Detta betyder att de inte ska kunna prata utan svårigheter under aktiviteten.

Den stora barriären kan dock vara att uppmana till aktiviteter. Det bästa är så klart att man kan hitta något som barnet uppskattar att ägna tid åt. Kanske det är en sport eller bara att vara ute och leka med vänner. Att som förälder föregå med gott exempel och också ge sig ut och vara aktiv är något väldigt positivt och kanske det till och med är möjligt att börja träna tillsammans i någon utsträckning.

Se då till att investera i riktiga träningskläder som inte bara är bekväm utan även kan transportera bort fukt från huden och inte bara blir blöt och tung under fysisk aktivitet. Butiker som Sportamore har ett stort utbud av lämpliga kläder för barn såväl som för vuxna.