Halloween – En ny favorithögtid

En högtid som på allvar tagit sig över Atlanten och numera rotat sig i den svenska myllan är Halloween. Högtiden är numera välkänd av i princip varenda unge och fylld av roliga kusligheter och bus.

Utklädd flicka

Halloween har på ganska kort tid etablerat sig i Sverige. Numera vet majoriteten av alla ungar vad halloween är, eftersom de på ett naturligt sätt blivit exponerade för den sedan de varit små. Det kan på många vis liknas med när man själv var liten och klädde upp sig till påskkärring på vift från Blåkulla, en tradition som på många vis kan anses ha blivit undanskuffat av just halloween. Högtiden har anammats av USA som under en längre tid spökat ut sig på precis samma sätt som vi gör idag.

En stor del av högtiden halloween handlar om elementet av utklädnad. Att spöka ut sig är på många vis vad det idag handlar om. Det och såklart även att ha mysigt och trevligt tillsammans, helst under kusliga former!

Det är vanligast att barn klär ut sig på halloween, även om man ser många festligheter för vuxna med inslag från högtiden runt den tiden på året. I år infaller halloween som vanligt den 31 oktober och dessutom på en lördag, vilket lär bjuda upp till extra mycket håll igång, både för vuxna och barn.

Här på sidan kan vi knappt vänta på att se vad som blir årets favoriter bland utklädningarna. Med risk av att den nya Marvelfilmen ”Age of Ultron” släpps under året, är chansen stor att det blir något av karaktärerna i den. Kanske blir det med andra ord Thor, Hulken, Iron Man eller Captain America, som får äran att bära manteln som årets favorit.

Hur det än blir ser vi med stor förväntan fram emot alla kusligheter och bus under årets mest spännande tradition!