Hur du väljer nattlampor till barnens sovrum

Att ha en mysig nattlampa vid sidan om sängen kan vara just det som sonen eller dottern behöver. Detta medför ett lugn och ser till så att det blir lättare att somna om. Det är dock självfallet viktigt att den nattlampan du ska handla på nätet är trygg och säker.

Material och stil

När det är hög tid att inreda barnrummet med en nattlampa är det lämpligt att ha materialet i åtanke. Beroende på ditt barns ålder kan det mycket väl vara så att de någon gång råkar röra vid lampan.

Nattlampan ska därför vara tillverkad i material som inte krossas om det slår i golvet och som dessutom inte kan bränna barnet. Du kommer att tacka dig själv om du då väljer PVC, silikon eller liknande material som täcker hela lampan. Det finns en uppsjö med olika stilar att välja mellan, men många barn uppskattar just djurmotiv!

Belysningens temperatur

När du väl har bestämt dig för vilket utseende lampan ska ha är det läge att börja ta hänsyn till färgtemperatur. För en mysig belysning är det en varmare färgtemperatur som gör susen. Glöm inte att dessutom kontrollera nattlampans energikälla. Medan du pluggar in vissa nattlampor i väggen med hjälp av en sladd finns det andra som kräver batterier.