Köp passande barnklockor

Barn behöver lära sig klockan och framförallt i skolåldern är det bra om de får sin första klocka, gärna innan. Ju tidigare de lär sig att hålla tider och förstå perspektivet och förhållandet mellan sträcka, tid och ansvar, desto bättre. Det är vad vi kallar tidsuppfattning. Ett armbandsur är enklaste sättet för barnet att lära sig klockan snabbt.

På den här sidan kan du hitta inspiration och olika modeller som du kan gå igenom, tillsammans med ditt barn.

Välj rätt klocka

Utbudet är stort och det finns alltid någonting som passar alla barn. Genom att köpa online slipper du att stå i butiken med ett barn som prompt vill ha just en grön klocka. Gärna med sin superfavorit bland alla superhjältar, fast alla vet att den bara finns i rött och blått. Men det handlar också om ålder och användarvänlighet och om det är lämpligare med ett armband av silikon eller om den har kardborreknäppning. Det går också ofta att anpassa klockan till viss del.

Gummiarmband eller silikon eller är mer lämpliga för aktiva barn. Däremot kan ett med kardborre passa de lite mindre barnen som inte börjat i skolan ännu. Men var också noga med att det inte finns risk att klockan fastnar eller att barnet gör sig illa på den.