Praktiska barnkläder

Såväl små som stora barn behöver praktiska kläder som är sköna på, smidiga att leka i och som tål att tvättas en hel del och inte bli urtvättade. Som småbarnsförälder märker man ganska snabbt att kläderna vanligtvis ligger i tvättkorgen eller maskinen efter ännu en dag med fläckar och märken. Som småbarnsförälder krävs en viss uppsättning kläder för att få vardagen att fungera.

Barn

Vad som är bra idag är att du kan hitta en hel del snygga, praktiska och tåliga plagg till riktigt bra peng. Barn växer fort och det är inte alltid man vill investera i kläder för flera hundra kronor, särskilt om det inte finns ett mindre syskon som kan ärva. Idag finns det många praktiska plagg att hitta till barnen där många plagg lätt kan matchas mot varandra. Ett tips när du handlar är att se till att många tröjor och bodys kan matchas mot olika byxor. På så sätt får du många olika uppsättningar plagg och behöver inte vara styrd att ha en viss tröja till en viss byxa.

Bodys

Har du ett litet barn är en mängd bodys ett tips att investera i. Bodys är betydligt enklare att använda än en tröja, framförallt om barnet inte börjat gå än. Köp gärna bodys i olika mönster istället för enfärgade eftersom fläckar syns mindre då. Satsa på en rad olika bodys i olika mönster och matcha dem mot neutrala enfärgade byxor. Vanligtvis är det bodyn som först blir smutsig och behöver bytas oftare. Byxorna brukar ofta klara sig ett par dagar innan de behöver besöka tvättmaskinen.

Byxor

Ett annat tips om du har ett blöjbarn är att se till att köpa byxor som är anpassade för blöjor. Tyvärr är det så att många ”modeplagg” och byxor idag är ganska smala i passformen och låg i grenen. Har du ett blöjbarn är det då lätt att byxan åker ner bak när barnet leker, vilket inte är skönt. Satsa därför på byxor med rymligare passform som barnet kan leka och röra sig i obehindrat. Kolla också så att byxan har en extra resår i midjan. Många byxor idag har det där du enkelt med en knapp kan justera spänningen i midjan. Byxan sitter då bättre och glider inte ner när barnet leker.

mammasidan.se hittar du mer bra tips på vad som behövs för det lilla barnet, för att få vardagen att fungera på bästa sätt.