Pysselhögtidernas högtid

Pyssel inför jul

Det lackar mot jul, ja kanske inte riktigt så när än men vi vet att tiden går snabbt. Så det kan vara lika bra att för en gångs skull vara ute i god tid. Julen är ju pysselhögtidernas högtid och det kan vara bra att redan nu beställa hem det som behövs för pysslandet inför jul.

Ni kanske har tradition att på första advent börja pyssla så smått inför julen. Det kan vara mysigt att se snön falla utanför fönstret och sitta inne vid köksbordet och pyssla. Att skapa något eget kan vara väldigt tillfredsställande. Oavsett om det är något som ska finnas i det egna hemmet eller något som man ger bort i julklapp. Att få en julklapp av sina barn där de lagt ner tid och energi på att skapa kan vara något av det finaste man kan får.

Är man en stor familj så kan det behövas pyssla en hel del om man ska skapa julklappar åt alla. Plus allt som ska pyntas i hemmet. Det man skapade förra året kanske inte är så intressant i år utan man vill skapa något nytt inför denna julen. Se till att det finns material hemma så ni kan sätta er i lugn och ro och pyssla. Om det är från första advent eller om ni börjar tidigare kanske inte spelar så stor roll. Huvudsaken är att ni pysslar.