Sockar med halkskydd

De som är födda på 1980-talet eller tidigare vet vad sockiplast är för något. Det är dock oklart om barn födda på 2000-talet vet det – så vad är då sockiplast? Det var förr en slags kombinerad mockasin och socka som satt ihop. På undersidan av mockasindelen fanns det anithalkmaterial, oftast i någon slags gummimaterial. Det fanns även sockar med antihalkmaterial i olika mönster på undersidan. De senare var nog vanligare på 80-talet och framåt. Sockiplast kan sägas vara en livförsäkring i miniformat.

Behovet av sockiplast

Idag är det vanligast med sockor med antihalkmaterial på undersidan – antingen i mönster eller att hela underdelen är i antihalk. Dessa strumpor är till för att användas av barn som ofta springer omkring och för att undvika att de halkar i sina sockor. Många barn använder dem på förskolan eller på andra ställen med hala golv där det finns risk för springande barn. Det är ett sätt att undvika barn som ramlar och skadar sig.

Strumpor med halkskydd kan självklart också användas av vuxna och är en bra investering för att undvika skador hos hela familjen. Det finns ett stort utbud av olika modeller och priser i butikerna och online – allt för att passa olika tycke och smak så köp hem redan idag.