Vinterkalas

barn_i_snon_143413036

Det är lätt hänt att man tänker på sommar och sol när man talar om barnkalas, men tänker man till något inser man ju snabbt att det inte bara föds barn under vår och sommar. Av denna anledning tänkte vi ge några tips på vad man kan göra för att anordna ett bra vinterkalas.

Somliga kanske har hört att fler barn färre barn föds under höst och vinter, och medan detta har tekniskt sett varit sant många år skiljer det faktiskt inte så mycket. Tittar man på 2014 föddes det flest under juli (10 560) och minst under december (8 168).

Vintertema

Att skapa ett vintertema är egentligen ganska lätt. Till exempel kan man börja redan med inbjudan och göra denna i formen av en snöflinga. Har man gott om snö kan man även se till att en eller flera snögubbar möter gästerna iförda festliga partyhattar eller dekorerade med andra festartiklar.

Dekorationer kan man gå två vägar med: antingen skaffar man vanliga kalasdekorationer eller så fortsätter man med vintertemat och blandar in saker som snöflingor, istappar, snögubbar och annat som hör vintern till. Oavsett vad man väljer så är det ju mer eller mindre ett krav att man fixar ballonger till ett kalas. För att göra det lite extra roligt kan man satsa på ballonger som visar barnets ålder.

Lekar

Ett vinterkalas ger en chansen att anordna lite roliga vinteranpassade lekar, så länge alla kommer förberedda och vädret är tillräckligt milt naturligtvis. Här kommer några tips:

  • Kasta prick – sätt upp några mål utomhus och låt barnen kasta prick med snöbollar.
  • Sätta moroten på snögubben – i samma stil som sätta svansen på grisen eller åsnan med bindel för ögonen.
  • Bygga snöskulpturer – varje deltagare ska bygga en enkel skulptur och föräldrarna måste sedan gissa vad de föreställer.
  • Race med pulka – kräver så klart tillgång till en backe av något slag.