En aktiv vardag för barnen

Att barn har mycket spring i benen behöver vi inte nämna utan det vet nog de flesta föräldrar om. Det gäller att hitta passande aktiviteter för sina barn. Vissa barn är duktiga på att hitta på egna aktiviteter som gör att de rör på sig. Andra kanske behöver lite hjälp på vägen.

Det är lätt att man fastnar vid en skärm och inte får den motion som man så väl behöver som barn. Det är som förälder man har ansvaret att se till så att barnen inte blir allt för stillasittande. Självklart så ska de få sitta vid en surfplatta eller dator då det också är bra för dom. Det gäller att hitta en balans i detta och få ut sina små telningar att röra på sig också.

Försök hitta aktiviteter som ni kan göra tillsammans då det är en fördel att alla rör på sig. Det kan vara att ni tar cykeln och ger er ut på en upptäcktsfärd i närområdet där ni bor. Se till att ta på träningskläder då det gör att man inser att det inte är en vanlig cykelfärd utan mer som träning. Spela fotboll på tomten eller gå till en lekpark där barnen kan få aktivera sig med något skoj.