Att fylla år

Att fylla år som barn är en av de mest spännande sakerna man upplever under ett år. Det kan vara svårt att somna kvällen innan och man vaknar gärna tidigt för att lyssna med spända öron om resten av familjen är på väg att gratta en på morgonen.

Att ha kalaset är bland det roligaste på hela året, föräldrar och kanske äldre syskon har fått jobba hårt för att planer och skapa årets kalas. Man har bjudit bästa vännerna och förväntan är stor på framförallt vilka presenter som man kommer att få.

Vad man inte har så stor koll på är det arbete som ligger bakom ett barnkalas idag. Det man fokuserar på är just presenterna och att få en rolig dag tillsamman med sina kamrater. Ju äldre man blir desto mer kanske man inser vilken förberedelse det verkligen är inför ett kalas och man kanske uppskattar sin födelsedag på ett annat sätt ju äldre man blir.

När man blivit vuxen så kanske man inte lägger ner lika stor möda för att fira sin födelsedag. Många gånger kan man läsa i lokalpress att vissa väljer att resa bort när man fyller år och avtackar sig all uppvaktning. Visst finns det äldre som gärna firar sin födelsedag och är tacksam för den uppvaktning man får, alla är vi olika då det kommer till födelsedagar.