Att göra i sommar

Semestern har nyss börjat och man har inte hunnit planera något. Med barn i familjen är det lätt att andra saker kommer emellan. Det finns några klassiker som alltid fungerar och är roligt för båda vuxna och barn. 

Parken Zoo

I Eskilstuna finns Parken Zoo. Här kan man se vita tigrar, pallaskatter och manvargar. Det gäller att komma i tid eftersom det finns så mycket att se och göra.

För barnen finns Fantomenlandet där barnen kan leka i klätterställningar och träffa Fantomen själv, samt besöka hans hemliga grotta under vattenfallet.

Under sommarmånaderna anordnas också många konserter för vuxna på kvällen och för barn på dagen. Många svenska kändisar har stått på Parken Zoo-scenen under strålande sol.

Nämnde vi att Parken har ett tivoli också? Egentligen behöver man två dagar i Eskilstuna. En dag på tivolit och en dag i djurparken.

Skara Sommarland

Ännu en klassiker. Skandinaviens största vattenpark där man kan bo i husvagn och stugor. Det finns massor av rutschkanor och för den som vågar finns ”Big Drop”: här är det 21 meter fritt fall i upp till 60 kilometer i timmen. Det går också att åka vattenskidor och forsränna i ett bildäck.

Man behöver inte bara bada, heller. Sommarlandet bjuder också på ett tivoli och gokartkörning. Det erbjuds också dagliga shower under sommaren då barnen får skratta och de vuxna får slappna av en stund innan det är dags för nästa äventyr!