Baka barntårta

Fyller barnet år? Är det dags att fira en speciell dag i barnens liv eller vill du bara göra något speciellt för barnet? En smaskig tårta går alltid hem!

Man kan verkligen leva i en fantasivärld när man ska baka en barntårta. Här får man fritt spelrum att skapa något som passar ens barn perfekt!

Vill du skapa någonting som ditt barn älskar? Det finns tårtdekorationer för alla tycken och smaker. Man kan även trycka barnets favoritfigur på en sockeroblat och lägga på tårtan. Eller varför inte skaffa en roliga tårtform som föreställer Musse Pigg? När det kommer till tårtdekorationer är det bara fantasin som sätter käppar i hjulet.

Om det inte ska vara en överraskning kan barnet få delta och hjälpa till. De kommer tycka att tårtan smakar ännu godare när de vet att de varit med och skapat den.

Och sen behövs det ju alltid ett bra tårtrecept. Vi har provat det här otaliga gånger och aldrig blivit besvikna. Den här tårtan blir riktigt hög och passar utmärkt för tårtor som ska ha flera lager. Vill du hellre göra en chokladtårta kan du byta ut 1/3 av vetemjölet med kakao istället!

Därefter kan du laga din egen kompott för att ha emellan. Koka helt enkelt syltsocker och valda bär och tillsätt sedan 1 ½-2 dl grädde. När blandningen har svalnat kan du vispa allting till en fluffig, härlig mousse.

Ovanpå tårtan kan man antingen ha klassikerna marsipan eller grädde. Men en utländsk dekoration som kommit till Sverige är sockerpasta. Den är sötare och har lite mindre smak än marsipan men ger snyggare resultat om man vill skapa dekorationsblommor och andra saker. Det formar sig väldig lätt och går att köpa i regnbågens alla färger!