Barnets första telefon

Som förälder ställs du inför många val under barnens uppväxt och ett av dem som har tillkommit de senaste åren är att välja rätt mobiltelefon.

Det första är att bestämma sig för vilken ålder som är lämplig. Detta är väldigt individuellt och ofta vet du som förälder om barnet är redo för en mobiltelefon. Är du osäker på om barnet är tillräckligt gammalt kan du ge barnet din gamla mobil när du köper en ny åt dig själv.

För de allra yngsta är det viktigt att mobilen är tålig samt enkel att använda och då kan du välja en äldre modell som till exempel Nokia 5140i. Det är en modell som tål en tuffare behandling och som dessutom är billig i inköp. Färgen på telefonen kan vara av vikt för de mindre barnen medan märket blir viktigare när barnet är i tonåren.

Bra mobil i barnens favoritfärg

Vill du köpa en ny mobil till ett barn som är 7-11 år är Sony Xperia Tipo ett bra val då den är mycket enkel att använda. Från 12 års ålder är Galaxy S4 ett bra val eftersom barnen då är tillräckligt stora för att förstå att de ska vara rädda om mobiltelefonen. Samtidigt händer det lätt olyckor och som en extra säkerhet finns det tillbehör som gör att S4:an tål lite mer. Ett av dem är att välja ett skal i silikon.

Skydda mobilen

För att skydda skärmen från repor är det lämpligt att köpa ett så kallat displayskydd. För tonåringarna som är lite mer ansvarsfulla finns det till exempel Case-mate glimmer-skal som definitivt skänker lite glitter till vardagen.

När du har valt mobiltelefon är det dags att välja abonnemang. Vill du som förälder ha kontroll över kostnaderna är kontantkort ett självklart val. Abonnemang kan också vara ett möjligt val men då är det bäst att aktivera ett kostnadsstopp.