Maskerad

När vi ändå pratar kalas och kalaspyssel måste vi få skriva lite om maskerader. Det är ett sätt att göra kalaset roligt utan att man själv måste tillföra så mycket. Kanske behöver ens eget barn hjälp med en dräkt och sminkning men sedan sköter sig resten själv.

Tema

Om man vill kan man sätta ett tema på kalaset. Är det Halloween kan temaordet vara ”läskigt” eller ”äckligt”. Skriv med temat på inbjudningskorten och ge även lite tips på vart man kan hitta bra maskeraddräkter.

Man kan också göra ett snävare tema såsom Batman. Då finns det ett universum att hålla sig inom och det finns  dräkter för båda könen. Och det gör ju ingenting om alla skulle komma utklädd som Batman eller Jokern! Det underlättar kanske lite för alla föräldrar när det är en snävare ram för då kommer inte barnen med idéer om jätteinvecklade dräkter eller dräkter som egentligen inte går att få tag på. Exempelvis har ett barn till en av oss velat klä ut sig till en flygande, gul drake med riddarrustning för att skydda sig. Och då blir man lite tunnhårig när man ska komma på en bra lösning).

Dekorera

Det är ju roligt om dekorationerna går hand i hand med temat. Har man ett superhjältetema kan man anordna en liten hörna i hemmet med en starklampa och en fläkt. Där kan barnen få göra sina bästa superhjältepose och så kan man ta ett kort som man sedan skickar med dem hem. Varför inte göra det lite klassiskt och ta kort med en polaroidkamera?

Firar man Halloween finns det såklart hur mycket dekorationer som helst. Samma sak om det gäller prinsesskalas eller kalas inspirerade av Disneyfilmer. Här är det lätt att gå över budget om man ska köpa allt. Det finns ballonger, koppar, tallrikar, dukar, affischer, godis och mycket mer.