Mexikansk fiesta för barn

De som någon gång upplevt en mexikansk fiesta vet med sig att detta handlar om festligheter utöver det vanliga! En mexikansk fiesta bjuder på allt ifrån färgglad dukning till god mat och lekar, något som gör det till en perfekt afton för barn i de allra flesta åldrar!

En mexikansk fiesta är egentligen precis samma sak som en mexikansk fest, med ett lite mera autentiskt namn. Mexikanska fester är kända över hela världen för ett färgsprakande hålligång med god mat, musik, lekar och andra upptåg. Oftast dukas rätter upp i ett klassiskt tacos-maner, en rätt som för övrigt också härstammar från Mexiko. Mexikansk mat är dock så mycket mer än det numera svenska upplägget för tacos, men också något som visat sig passa väldigt många svenskar som prövat på denna typ av mat, inte minst barn! Du hittar flera mexikanska recept hos Allt om Mat, som alla är fantastisk goda samt lyckade att ställa på middagsbordet.

Maten under en mexikansk fiesta tenderar att vara oerhört smakrik på ett sätt som inte är lika vanligt i Sverige där salt och peppar hör till de vanligast förekommande kryddorna. Till skillnad från svenska middagsfester så är det vanligt med stämningsfull musik under måltiden, ibland till och med i form av ett liveband som smidigt smyger runt i lokalen och bjuder på sina festliga tongångar och takter. Under en festkväll som detta är det också vanligt med lekar utav olika slag, där den kanske vanligaste är att slå sönder en Piñata som oftast är fylld med godsaker av olika slag. Det sistnämnda hittar du hos Partyhallen, där det också går att hitta fler dekorationer för en afton i denna anda.

Skulle vi gissa så är vi nästan övertygande om att dina barn hade älskat en riktig mexikansk fiesta med allt som hör därtill. Det är åtminstone så vi upplevt andra kvällar när detta anordnats och barn varit närvarande på något sätt. Ja, förhoppningsvis så får ni alltså mycket roligt tillsammans en kväll som denna, där ni bör passa på att både släppa loss och njuta av varandras sällskap och den trevliga stämningen!