Somriga barnaktiviteter

Sommaren är i antågande och så är således också sommarlovet för de barn som hunnit komma upp i skolåldern. På sommarlovet är det förstås kul för barnen om de kan få hitta på något roligt, så här kommer några tips på aktiviteter.

Bada

Den självklara förstapunkten på listan när det handlar om sommaraktiviteter för barn. Bor du nära en badplats så har du många dagar av aktivitet redan planerade. Ja, förutsatt att det är en sommar som har någorlunda många soliga dagar förstås. Att bada får de flesta barn aldrig nog av, så här har du en självklar favorit. Glöm inte att ta med strandleksaker till barnen och något att läsa eller lyssna på för dig själv.

Spela boll

Att spela boll i någon form är något som många barn tycker är roligt. Det behöver inte nödvändigtvis vara just fotboll eller volleyboll, bollar kan användas till mer än så. Varför förresten inte kombinera badandet med bollspelande. Att kasta sig i vattnet efter bollar som vilken världsmålvakt i fotboll som helst är fantastiskt roligt.

Glass

Ja, du läste faktiskt rätt. Vi skriver att glass är en aktivitet. Förvisso kanske vi skulle kunna kalla den för en nödaktivitet, men likväl så kommer den att gå hem. Har du noll fantasi och ändå vill hitta på något kul för barnen så kan det räcka med en sväng till närmaste glasskiosk och låta barnen välja sina favoriter.