God hälsa för de små

Som förälder är det viktigt att se till att ditt barn har en god hälsa. Ju yngre barnet är desto mer ansvar har man. Lyckas du med bedriften att lära barnet att föra en hälsosam livsstil kan du vara säker på att chanserna att ditt barn förblir frisk är betydligt större.

Nedan hittar du en lista på de viktigaste faktorerna för god hälsa.      

Hälsosamma barn

Rent dricksvatten är ett måste

Dricksvatten är något som inte finns över hela världen. Vi ser det ändå som en självklarhet med rent dricksvatten. Det är ett måste för barnets hälsa. Kranvatten i Sverige är tillräckligt bra men se till att dubbelkolla hur det står till när du åker på semester utomlands. Råder det minsta tvivel om vattnets kvalitet är det att rekommendera att köpa vatten på flaska.

Undvik snabbmat

När du får ett barn är det dags att se över dina vanor. Snabbmatskedjor bör undvikas. Du bör lära dig äta hälsosamt. Om du gör det, gör även ditt barn det. Var noga med att förklara riskerna med ohälsosam kost. Om du är tydlig med detta hjälper barnet sig självt att undvika snabbmatskonsumtion.

Besök läkaren

Är du osäker på att ditt barn är friskt skall du inte vara rädd att besöka läkaren. Det är aldrig fel med ett extra besök när det gäller ditt barn. Spara inte på pengarna. Besök läkaren så fort du anar att något är fel.

God sömn

Barnen behöver flera timmars sömn än vi vuxna. Ju yngre barnet är, desto längre sover det. Se till att ditt barn sover gott och länge. Anpassa ditt liv så att barnet får sova exakt det antal timmar det behöver. God sömn är en viktig faktor för allas välbefinnande.

Träning från barnsben

Träning är något som är viktigt för barnets friskvård. Det går att hitta en uppsjö av information om olika sporter som du och ditt barn kan välja bland. Välj gärna flera olika sporter för att få en bild över vad ditt barn gillar och är bra på. Att utveckla smidighet är lättast när man är i ung ålder. Se till att välja en sport som hjälper ditt barn med lämpligast med detta.  Tänk på att träningen för barn ska vara lekfull och allsidig. Läs mer om träning för ditt barn här.