Bilsemester

Även på vintern kan man åka iväg på en bilsemester. Man kanske ska ned eller upp till farföräldrarna för att fira jul och nyår eller så ska man upp till fjällstugan för att åka skidor en helg. Med barn med i bilen så krävs det att resorna planeras lite mer. 

Packningen

Tänk på vad ni ska göra när ni når destinationen. Är det dags för julfirande så kan man inte packa bilen full för alla julklappar ska ju med hem, och det ska finnas plats för klapparna som ni tänker ta ner eller upp också. Ge alla i familjen en väska var, de minsta i familjen kanske kan dela på en väska eftersom deras kläder tar minst plats. Ring gärna till dem ni ska bo hos och hör vad de redan har hemma som ni kan låna, då behöver inte packa med sådana saker.

Packa inte kvällen före, då är chansen stor att ni kommer på att ni glömde en sak när ni är halvvägs till destinationen. Packa två dagar innan och se över om något saknas kvällen innan.

Är det första resan för de mindre barnen kan man låna bilstolar och liknande. Söderut är det vanligt att man inte har en bil och endast lånar när man ska åka längre turer. Då är det inget krav att ha en bilbarnstol hemma och ett rätt onödigt köp. Det finns en sajt som heter Delbar.se där man kan hyra saker av andra privatpersoner. Där kan man även hyra husvagnar och stugor om man bara vill komma iväg för en stund.

Under bilresan

Ju längre man ska resa, desto mer underhållning behöver man i bilen för de mindre barnen. Äldre barn nöjer sig gärna med serietidningar och sina telefoner. För småttingarna kan man fästa fast en surfplatta bakom nackstödet för framsätena och spela upp barnfilmer. Kan de hantera plattorna kan man även ladda ner några spel som de får leka med. Det finns många sajter på nätet som erbjuder tips på lekar man kan göra i bilen för att få tiden att gå. Välj ut några och prova dem under resan.