Familjetips

Som familj har man som bekant många roliga stunder tillsammans, dock kan det ju ibland vara lite jobbigare. Just därför kommer här några tankar och råd kring familjelivet och sådant som hör det till.

En av de viktigaste sakerna när man är en familj är att få ihop det så kallade vardagspusslet som alla vet ibland kan vara lite svårlöst. Att ha ett schema på kylskåpet med allas olika aktiviteter och andra göromål kan underlätta betydligt. Något som också är viktigt är att man ser till att fördela hushållssysslorna så inte en gör allting.

Är man i början av sitt liv som familj och kanske funderar på att skaffa flera barn kan ett bra tips vara att inte göra detta för nära inpå att man fått det första barnet. Åtminstone 2-3 år kan vara lagom att vänta.

Sist men inte minst är det viktigt att man som familj försöker ha så roligt som möjligt och verkligen göra saker tillsammans. Bra tips kan vara att till exempel gå på bio tillsammans en gång i månaden, resa bort hela familjen någon gång om året eller varför inte göra spännande utflykter lite då och då.